luni, 18 ianuarie 2010

Sincronicitate



Legea sincronicităţii este un principiu foarte vechi, deşi nu a fost cunoscut întotdeauna sub acest nume. Unii îi spun încă "noroc" sau "coincidenţă" sau "întâmplare norocoasă". Orice EFECT din viaţa fiecărui om are la bază o CAUZĂ (sau mai multe cauze).
Legea sincronicităţii trece dincolo de cauză-efect. Sincronicitatea înseamnă că există lucruri care s-au întâmplat şi se vor întâmpla în viaţa fiecăruia între care nu există o legătura de tip cauză-efect. Aceste evenimente nu sunt legate de cauză-efect, ci de SEMNIFICAŢIE. Ele nu au la bază legătura de tip cauză-efect, ci se leagă la nivel de semnificaţie, prin semnificaţia pe care aceste evenimente o au în concordanţă cu obiectivele şi visele fiecăruia în parte. Acele evenimente fericite, "întâmplări", "coincidenţe" care se ivesc au la bază principiile sincronicităţii.
Când o persoana devine conştientă de o serie de evenimente sincrone, ea poate folosi această cunoaştere specială, pentru a declanşa o explozie de noroc. Ceea ce a fost, totuşi, demonstrat într-un mod absolut clar este că decizia unui individ influenţează interacţiunea sa cu mediul înconjurător, într-o măsură care poate lăsa o persoană “uluită” de rezultatele pozitive.


Un exemplu de sincronicitate: 
 Un om foarte deprimat se plimba de-a lungul rîului East River, la New York, voind să escaladeze parapetul de protecţie şi să se sinucidă. Simţea că lucrarea căreia îi dedicase zece ani din viaţă nu avea nici o valoare şi astfel viaţa îi părea goală şi fără sens. În timp ce privea apa şi încerca să-şi facă curaj pentru a săvârşi gestul fatal, s-a apropiat de el o tînără femeie care i-a zis cu o voce emoţionată:
- „Scuzaţi-mă, îmi pare rău că vă deranjez intimitatea, sunteţi cumva scriitorul Christopher D’Antonio? Sper să nu vă deranjez, dar doream să vă spun cât de mult m-au ajutat cărţile dumneavoastră în viaţă. Au fost o revelaţie pentru mine şi doresc să vă mulţumesc!”
- „Nu, draga mea, eu trebuie să-ţi mulţumesc dumitale!” a răspuns D’Antonio şi apoi s-a întors cu spatele spre East River şi s-a îndreptat liniştit spre casă.


Orice rezultat, efect din viaţa noastră are la bază o cauză sau orice acţiune are ca rezultat o reacţiune (urmare) sau chiar mai multe. Însă în cazul sincronicităţii, evenimentele din viaţa noastră nu mai sunt legate de legea cauză-efect, ci se leagă prin intenţie, prin legatura pe care aceste evenimente o au cu obiectivele şi visele noastre.
Toate aceste ocazii sunt atrase în viaţa noastră de intenţiile noastre, conştiente sau inconştiente, de schimbare, deoarece atunci când îţi exprimi intenţia clară şi fermă de a atinge un scop major, diverse oportunităţi neaşteptate tind să devină realităţi.
Unii oameni văd sincronizările ca “semne”, care te ajută să îţi descoperi menirea sau să îţi schimbi viaţa, alţii le văd ca simple coincidenţe sau corespondenţe semnificative, însă indiferent cum le vezi, le poţi atrage şi astfel îţi poţi controla viaţa.
(Multumesc CAMELIA IULIANA RADU)








Un comentariu:

Anonim spunea...

Cele scrise mai sus, sunt corecte, cu mentiunea ca acest fenomen caracterizeaza in mod special civilizatia noastra, pentru simplul motiv ca, inca nu ne gestionam perfect gandurile; gandurile creeaza realitatea.